Home > Contact > Over VU Boekhandel


GESCHIEDENIS
De VU Boekhandel, gevestigd in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, is opgericht in 1967 door Pier Rienk Rienks als de eerste campusboekhandel in Nederland. De grote academische boekhandel is nog steeds een zelfstandig familiebedrijf van actieve ondernemers. In 1981 hebben wij ook de VU Uitgeverij opgericht. Inmiddels hebben wij meer dan 1000 wetenschappelijke boeken en lesboeken uitgegeven.

WAT DOEN WE?
Studenten en medewerkers van de Vrije Universiteit vinden bij ons boeken en studiemateriaal op hun vakgebied. We zijn een complete boekwinkel met naast de academische boeken ook een aantrekkelijk assortiment algemene boeken en kantoorartikelen. Onze boekverkopers dienen u van deskundig advies. Wat niet op voorraad is halen we snel voor u in huis of bezorgen we bij u thuis.
We leveren al jaren medische, juridische-, economische- en managementboeken aan bedrijven op de Zuid-As en in de regio. Service op maat, een persoonlijk relatie en flexibiliteit zijn ons devies.
In onze winkel vindt u naast onze specialismen voor de zakelijke markt ook een grote afdeling theologie, filosofie en geschiedenis.

ORGANISATIE
Naast de VU Uitgeverij hoort Libris Venstra bij dezelfde organisatie. Deze grote algemene boekhandel is al 50 jaar gevestigd in het Stadshart in Amstelveen. Met in totaal 50 medewerkers zijn we de grootste informatiespecialist in de regio.

MISSION STATEMENT
Uw boek, onze zorg. Wij zijn u graag van dienst.