Home > Studieboeken > Studieverenigingen


WAT IS EEN STUDIEVERENIGING?
Studieverenigingen horen bij een faculteit of opleiding. Ze zijn er voor de gezelligheid en organiseren allerlei activiteiten voor leden. Alleen als lid van een studievereniging krijg je korting op studieboeken. Dit maakt studieverenigingen tot de goedkoopste leverancier van studieboeken in Nederland. De studieverenigingen onderhouden nauw contact met de VU Boekhandel en docenten over de boeken die voor college nodig zijn. Door deze samenwerking weet je zeker dat je geen onnodige boeken aanschaft. Koop alleen studieboeken die je nodig hebt voor de eerstvolgende periode. Boeken kopen voor het hele studiejaar is duur en er zijn vaak tussentijdse wijzigingen in de studiegids.

HOE WORD JE LID?
Lid worden doe je online, tijdens het bestellen van je boeken. Ga hiervoor naar de site van de studievereniging van jouw keuze. Gebruik hiervoor de lijst hieronder.

BOEKEN KOPEN?
Boeken kun je bij de verenigingen kopen die hieronder in de lijst staan. Online betaal je met Ideal en ontvang je de boeken meestal de volgende werkdag al thuis. De korting zie je meteen als je jouw boeken uitkiest.

KORTING OP STUDIEBOEKEN | LAAGSTE PRIJS GARANTIE
Alleen via een studievereniging kan je korting op studieboeken krijgen. Dit maakt studieverenigingen tot dé goedkoopste leveranciers van studieboeken in Nederland! Betaal nooit teveel als lid van een studievereniging. Daarom bieden Studieverenigingen verbonden aan de VU een 'laagste-prijs-garantie'. Kunt u het studieboek in Nederland ergens goedkoper kopen dan krijgt u het verschil retour. Besltuit ook daarom om lid te worden.

5 PROCENT KORTING
Nederlandstalige boeken hebben een wettelijke vaste prijs. Deze boeken kosten dus overal hetzelfde. Alleen studieverenigingen mogen 5 procent korting aanbieden op Nederlandstalige studieboeken. Deze korting geldt alleen voor leden, en bij gelijktijdige aanschaf van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken. Als je als lid bestelt zie je de korting meteen.

10 PROCENT KORTING BIJ RESERVEREN
Het is zelfs mogelijk dat je 10 procent korting op Nederlandstalige studieboeken ontvangt. Om hiervoor in aanmerking te komen, reserveer je aan het begin van elke periode de boeken bij je studievereniging. Klik hiervoor op de button reserveren in de webwinkel. De vereniging zorgt ervoor dat je de boeken op tijd in je bezit hebt.

MAXIMALE KORTING
Op buitenlandstalige studieboeken ontvang je via je studievereniging maximale korting. Ze bieden een laagste-prijs garantie. Koop je buitenlandse studieboeken dan ben je altijd supervoordelig uit. Ze zijn gegarandeerd goedkoper dan Bol.com!

BESTEL PER PERIODE!
Koop alleen studieboeken die je nodig hebt voor de eerstvolgende periode. Boeken kopen voor het hele studiejaar is duur en er zijn vaak tussentijdse wijzigingen in de studiegids.

TWEEDEHANDS BOEKEN
Alle studieverenigingen verkopen tweedehands studieboeken aan leden. Je kunt er 'veilig' tweedehands kopen want ze verkopen alleen boeken die zeker weer worden gebruikt. Nog een reden om lid te worden van een studievereniging.

OVERZICHT WEBWINKELS STUDIEVERENIGINGEN

Faculteit Aard- en Levenswetenschappen
Anguilla (Gezondheid en leven)
Geovusie (Aardwetenschappen, Aarde en economie en Geoarcheologie)
Gyrinus Natans (Biologie & Biomedische wetenschappen)
Salus (Gezondheidswetenschappen)

Faculteit Bewegingswetenschappen
Vereniging in Beweging, VIB

Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde
Aureus (Bedrijfskunde, Economie, Bedrijfseconomie, IBA)
Kraket (Econometrie en Operationele Research)

Faculteit Exacte Wetenschappen
Aik (Natuur- en sterrenkunde)
Mens (Medische natuurwetenschappen)
Storm (Wiskunde en Informatica)
Subliem (Science, Business and Innovation
VCSVU (Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen)

Faculteit Geneeskunde
Medische Faculteitsvereniging VU, MFVU

Faculteit Godgeleerdheid en Wijsbegeerte
Icarus

Faculteit Letteren
Kliche (Kunst en cultuur en Engelse taal en cultuur)
Koinon (Oudheidkunde, Griekse en Latijnse taal en cultuur)
Merlijn (Geschiedenis)
Underground (Archeologie)

Faculteit Psychologie en Pedagogiek
VSPVU

Faculteit Rechten
Qui Bene Distinguit Bene Docet, Q.B.D.B.D. (Rechtsgeleerdheid)
Crime Does Pay, CDP (criminologie)
V.I.V.A (Notarieel recht)

Faculteit Sociale Wetenschappen
EOS