Home > Studieboeken > Studieverenigingen
WAT IS EEN STUDIEVERENIGING?
Studieverenigingen horen bij een faculteit of opleiding. Ze zijn er voor de gezelligheid en organiseren allerlei activiteiten voor leden. Alleen als lid van een studievereniging krijg je korting op studieboeken. Dit maakt studieverenigingen tot de goedkoopste leverancier van studieboeken in Nederland.

De studieverenigingen onderhouden nauw contact met de VU Boekhandel en docenten over de boeken die voor college nodig zijn. Door deze samenwerking weet je zeker dat je geen onnodige boeken aanschaft. Koop alleen studieboeken die je nodig hebt voor de eerstvolgende periode. Boeken kopen voor het hele studiejaar is duur en er zijn vaak tussentijdse wijzigingen in de studiegids.

HOE WORD JE LID?
Lid worden doe je online, het kan dus zelfs nog tijdens het bestellen van je boeken. Ga hiervoor naar de site van de studievereniging van jouw keuze. Gebruik hiervoor de lijst hieronder.

Boeken kopen?
Boeken kun je bij de meeste verenigingen kopen. Bijna alle verenigingen hebben ook een online-winkel. Online betaal je met Ideal en ontvang je de boeken meestal de volgende werkdag al thuis. De korting zie je meteen als je jouw boeken uitkiest.


KORTING OP STUDIEBOEKEN
Alleen via een studievereniging kan je korting op studieboeken krijgen. Dit maakt studieverenigingen tot dé goedkoopste leveranciers van studieboeken in Nederland.

5 procent korting
Nederlandstalige boeken hebben een vaste prijs. Deze boeken kosten dus overal hetzelfde. Een studievereniging biedt echter 5 procent korting aan op Nederlandstalige studieboeken. Deze korting geldt alleen voor leden, en bij gelijktijdige aanschaf van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken.

10 procent korting bij reserveren
Het is zelfs mogelijk dat je 10 procent korting op Nederlandstalige studieboeken ontvangt. Om hiervoor in aanmerking te komen, reserveer je aan het begin van elke periode de boeken bij je studievereniging. Alleen dan ontvang je op Nederlandstalige studieboeken 10 procent korting. De vereniging zorgt ervoor dat je de boeken op tijd in je bezit hebt.

15 procent korting
Op buitenlandse studieboeken ontvang je via je studievereniging 15% korting. Gegarandeerd goedkoper dan Bol.com!

Bestel per periode
Koop alleen studieboeken die je nodig hebt voor de eerstvolgende periode. Boeken kopen voor het hele studiejaar is duur en er zijn vaak tussentijdse wijzigingen in de studiegids.


OVERZICHT WEBWINKELS STUDIEVERENIGINGEN

Faculteit Aard- en Levenswetenschappen
Anguilla (Gezondheid en leven)
Gyrinus Natans (Biologie & Biomedische wetenschappen)
Salus (Gezondheidswetenschappen)

Faculteit Bewegingswetenschappen
Vereniging in Beweging, VIB

Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde
Aureus (Bedrijfskunde, Economie, Bedrijfseconomie, IBA)

Faculteit Exacte Wetenschappen
Mens (Medische natuurwetenschappen)
Storm (Wiskunde en Informatica)
Subliem (Science, Business and Innovation

Faculteit Geneeskunde
Medische Faculteitsvereniging VU, MFVU

Faculteit Godgeleerdheid en Wijsbegeerte
Icarus

Faculteit Letteren
Kliche (Kunst en cultuur en Engelse taal en cultuur)
Koinon (Oudheidkunde, Griekse en Latijnse taal en cultuur)
Merlijn (Geschiedenis)
Underground (Archeologie)

Faculteit Psychologie en Pedagogiek
VSPVU

Faculteit Rechten
Qui Bene Distinguit Bene Docet, Q.B.D.B.D. (Rechtsgeleerdheid)
Crime Does Pay, CDP (criminologie)
V.I.V.A (Notarieel recht)

Faculteit Sociale Wetenschappen
EOS